Current Affairs August 2016 National and International


Current Affairs August 2016 National and International Top 50 Question Answer


Note: In this Post we have given the top Current Affairs August 2016 National and International, most important 50 questions from current affairs in this month. NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT AFFAIRS QUESTIONS. for your better understanding the current affairs and news of August 2016. Hope you will find it better.
Learn now and also share this with your friends.

AUGUST 2016 CURRENT AFFAIRS TOP 50 QUESTION ANSWER.
NATIONAL AND INTERNATIONAL CURRENT AFFAIRS QUESTIONS.


(1) 2016 German Grand Prix of F1 won by whom?
Answer: Lewis Hamilton.

(2) Tokyo elects whom as the first female governor?
Answer: Yuriko Koike.

(3) Who is named as President of Microsoft India?
Answer: Anant Maheshwari.

(4) Where the 7th meeting of SAARC Immigration Authorities held?
Answer: Islamabad.

(5) Who is selected for Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award?
Answer: Shubha Mudgal.

(6) Who became the first Indian woman IOC member?
Answer: Nita Ambani.

(7) Who assumes charge as General Manager of East Central Railway?
Answer: D K Gayen.

(8) Water Resources Information System launched by which state?
Answer: Telangana.

(9) Which state government launches Baristha Bunakar Sahayata Yojana?
Answer: Odisha.

(10) PM Narendra Modi launches which scheme in Telangana?
Answer: Mission Bhagiratha.

(11) Who has been appointed as Transport Commissioner of Delhi?
Answer: Sandeep Kumar.

(12) Recently the Mental Health Care Bill, 2013 passed by?
Answer: Rajya Sabha.

(13) Who has been appointed as Managing Director of SBI?
Answer: Dinesh Kumar Khara.

(14) Which country launches Gaofen-3 Satellite to get accurate images of earth?
Answer: China.

(15) As per NASA study which planet may have once habitable?
Answer: Venus.






(16) Which state of India will Grant 33% Reservation to women?
Answer: Nagaland.

(17) Which budget offered to merge with the General Budget?
Answer: Rail Budget.

(18) World’s first Quantum Communication Satellite launched by?
Answer: China.

(19) Who has been appointed as Governor of Manipur?
Answer: Najma Heptullah.

(20) Which company made World’s biggest aircraft Airlander 10?
Answer: Hybrid Air Vehicles Ltd.

(21) Which state launched India’s first Crime Criminal Tracking Network System?
Answer: Maharashtra.

(22) Which edition of Global Innovation Index 2016 released?
Answer: 9th Edition.

(23) Which country wins gold in women’s football event at Rio Olympics?
Answer: Germany.

(24) Who has been appointed as 24th Governor of Reserve Bank of India?
Answer: Urjit R Patel.

(25) Which state becomes first state to draft law for internal security?
Answer: Maharashtra.


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.